Personalitatea mea

Vă povesteam în articolul trecut că am avut de pregătit pentru master o mini-temă. Iată că doamna profesoară ne-a făcut o surpriză şi ne-a pregătit o a doua temă , care mi se pare la fel de interesantă ca prima şi de aceea am postat-o pe blog.
Tema trebuie să atinga aspecte referitoare la: propriul stil de conducere în organizaţie, diferenţe între propria imagine de sine şi modul de percepţie al celor din jur, precum şi trăsături personale pe care cei din jurul meu ar fi surprinşi să le afle.

„O să încep cu o scurtă introducere.
Pot să spun că încă din clasele mici, m-am clasat printre elevii conştiinciosi şi premianţi,iar gimnaziul,liceul şi nu în ultimul rand facultatea n-au făcut o excepţie. Am participat la olimpiade , concursuri, iar în facultate am obţinut titlul de şefă de promoţie.
Pentru că îmi doream să fiu independentă din punct de vedere financiar şi să câştig experienţă în câmpul muncii,bineînţeles că pe timpul facultăţii am început şi să lucrez şi să mă agăţ de tot ce prindeam.
Neavând experienţă profesională nu beneficiam de foarte multe oferte,însă am profitat de cele care s-au ivit la momentul respectiv, fiind conştientă că îmi vor fi de mare folos pe viitor.
De ce aduc în discuţie toate aceste detalii ?
Pentru că de aici reies anumite valori şi aptitudini personale ( inteligenţă, ambiţie, responsabilitate ) pe care le-am deţinut dintotdeauna, încă de la o vârstă fragedă, trăsături care s-au menţinut şi pe plan profesional şi care între timp s-au aprofundat şi s-au consolidat.
Astfel încet,încet s-a conturat personalitatea mea.

De când mă ştiu am fost o persoană ambiţioasă, mi-am propus să ţintesc cât mai sus şi să mă regăsesc printre cei mai buni.
Locul de muncă actual la Johnson Controls,în Resurse Umane, este cea mai mare provocare până în momentul de faţă care contribuie în mare parte la conturarea personalităţii mele profesionale.
Fiind o persoană responsabilă şi dornică de dezvoltare continuă, întotdeauna mi-am îndeplinit sarcinile zilnice şi în limita priorităţilor am sărit în ajutorul colegilor de birou.
De cele mai multe ori am primit un feedback pozitiv din partea colegilor de lucru.
De fiecare dată aceştia mi-au mulţumit pentru sprijinul acordat şi au apreciat promptitudinea şi spiritul de echipă de care dau dovadă.
Au existat şi momente în care , din grabă , am făcut mici erori şi mi s-a spus să fiu mai atentă data viitoare. Până la urmă, a greşi e omenesc.

În Johnson Controls am avut ocazia de a pune în practică şi abilitatea de a coordona o echipă prin susţinerea unor proiecte care necesitau responsabilitate şi mobilizare crescută din partea mea.
Stilul de conducere pentru care pledez se bazează pe înţelegere, comunicare, feedback, răbdare, calitate şi recompensare în caz de performanţă.
De ce?
Pentru că sunt de părere că un angajat bine informat,mulţumit de climatul şi condiţiile locului de muncă, de comportamentul şefului ierarhic şi de recompensele primite pentru munca sa, este un angajat motivat pozitiv, care în consecinţă va da un randament mai mare.
Tot aici mi-am valorificat latura creativă şi abilităţile de comunicare prin publicarea de articole în Jurnalul Johnson şi prin crearea de diverse prezentări cu referire la misiunea organizaţiei.
În ciuda faptului că de fiecare dată m-am descurcat, în situaţii diverse,sunt o persoană uşor emotivă şi am tendinţa de a mă subestima. Nu am suficientă încredere în mine şi mă gândesc la ce e mai rău mai întâi pentru a nu fi dezamăgită ulterior.
Prin această tactică am fost surprinsă plăcut de multe ori.
În schimb datorită faptului că am o capacitate mare de autocontrol reuşesc să maschez emoţiile şi să par încrezătoare şi hotărâtă în ceea ce spun şi fac.
Chiar de la interviul de selecţie, recrutorii mi-au spus că par o persoană ambiţioasă, cu multe puncte forte.
Mi s-a spus chiar că m-am descurcat foarte bine în diverse prezentări în public ( prezentări în care aveam emoţii din plin ) şi că nu s-au văzut emoţiile, ba din contră am fost interactivă şi la obiect.

Am fost plăcut surprinsă când un angajat din organizaţia mea mi-a spus că, împreună cu alţi actuali colegi şi-au format o părere bună despre mine încă de când m-au văzut prima dată, de la susţinerea proiectului de selecţie:
„Andreea tu eşti persoana potrivită în Resurse Umane.Ne-am dat seama de la prezentarea proiectului. Sunt sigur că o să ajungi cineva important pe viitor!”, acestea au fost vorbele persoanei respective, vorbe care mi-au dat încredere în mine,venind din partea unei persoane importante.

După cum am spus mai sus, capacitatea de autocontrol este unul din atuurile mele şi de aceea reuşesc să îmi menţin calmitatea în situaţii de criză.
Deseori,persoane din exterior îmi spun că sunt o fire liniştită şi calmă, dar există momente în care se atinge limita. Atunci intervine autocontrolul.
Impulsivitatea cred că ar fi una din trăsăturile pe care care cei din jurul meu ar fi surprinşi să o observe.
Ca orice om, e normal să existe momente în care izbucnim şi spunem tot ce ne deranjează, folosind şi un ton mai răstit.
Prefer să spun direct tot ce mă deranjează, fără ocolişuri,însă încerc să-mi stăpânesc aceste ieşiri pe cât posibil şi să rezolv neînţelegerile pe cale amiabilă, pe un ton cald.
O altă trăsătură de caracter pe care nu ştiu câte persoane au observat-o ar fi criticismul sau ochiul analitic. Sunt o persoană cu un pronunţat simţ al atenţiei la detalii şi de obicei analizez în absolut tot, de la aspecte legate de partea materială,estetică a unei persoane până la situaţii, gesturi,mimică,vorbe, psihologia umană în general.
Deci, pot să spun că, de regulă există diferenţe minore între felul în care mă percep ceilalţi şi propria imagine de sine, dar pentru că suntem fiinţe raţionale unice e normal ca părerile să fie împărţite.

2 gânduri despre „Personalitatea mea

  1. Imi place mult ceea ce am citit aici si ma gandesc ca ar fi bine sa imi fac si eu o analiza a propriei persoane si sa cer si pareri din partea colegilor. Chiar azi am facut un exercitiu la facultate referitor la cum suntem noi. Si articolul tau e ca o completare. Cand vin acasa mi-ar placea sa iesim si sa mai stam de vorba. te pup

    • Sigur ca da Eli, ma anunti si ne vedem. Eu nu am cerut parerea colegilor, dar din feedbackul primit de la ei mi-am facut o idee,nu stiu dc e cea mai buna. Ma bucur ca ti-a placut si ca te-am inspirat.Asta imi si doream. puup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s